אחרי ששמעתי על 2 חברים שמצאו כך עבודה, החלטתי שאני חייבת לבחון את התופעה מקרוב ולהגיע למפגש היכרות ב- Age&Work. קצת יותר משעתיים אחר כך ויתרתי על כל מה שחשבתי שידעתי על שוק העבודה. אולי אני טועה אבל נדמה לי שכך הרגישו גם כל מי שהיו שם איתי, גברים ונשים בגילאי 40 פלוס, אנשים ממגוון רחב של מקצועות.
Age&Work, רק כדי ליישר קו, היא חממה למציאת עבודה. כי כן, חיפוש עבודה הוא עבודה לכל דבר שיש להשקיע בה, וחממה מוצלחת יודעת לספק את כל מה שצריך בשביל זה כלומר תשתיות, נטוורקינג ומנטורים.
הרעיון המרכזי הוא: אל תשבו בבית ותחפשו עבודה לבד. כדי לחפש עבודה צריך תכנית עבודה, ואם תהיה כזו הדברים ייראו אחרת. וזה בעצם מה שקורה פה: מסגרת עבודה הכוללת משרדים, תכנית עבודה וכלים שעושים את ההבדל בין חיפוש עבודה מהבית לחיפוש עבודה מקצועי.
ועכשיו כמובטח, למיתוסים. וכן, ניחשתם נכון, תפקידם להראות כמה לרובנו אין מושג בחיפוש עבודה שנת 2018.
1. יש קשר בין הגיל ובין משך זמן חיפוש ומציאת עבודה
נכון מאד.
למנהל רכש בטווח הגילאים שבין 36-40 ייקח 3 חודשים למצוא עבודה. לעמיתו, המחזיק אולי באותן שנות ניסיון (אם לא יותר) אבל נמצא בטווח הגילאים שבין ,51-54, ייקח 13 חודשים למצוא עבודה.
כן, זוהי תמונת מצב די מבאסת, שיש לה משמעות כלכלית לא פשוטה שלא לדבר על הדימוי העצמי.
רוצים עוד מספר? בבקשה: מתוך 13 אלף מחפשי עבודה רק 72 אחוז חוזרים בסופו של דבר למעגל המועסקים.

2. לחפש עבודה זה עבודה
בהחלט.
רק שאת זה כולם יודעים לומר. ואפילו יודעים לנקוב במספר: 5 שעות יומיות לפחות שכדאי להקדיש לזה. אבל בפועל? בפועל 73 אחוז משקיעים עד שעה ביום, 20 אחוזים משקיעים שעתיים ביום ואילו רק 7 אחוזים מקדישים לעבודה הזו את אותן 5 שעות.
מה יש לעשות כ"כ הרבה כדי לחפש עבודה, תשאלו, אז זהו, שיש בהחלט. כי אם נדמה לכם שמספיק להיות "דוור" ששולח קורות חיים, אז דעו לכם שככה לא מחפשים עבודה.
איך כן? עם תכנית ל-3 חודשים קדימה, שגרת עבודה יומית ויעדים לניהול התהליך.
זהו פרויקט לכל דבר.
לפגישת היכרות ב-Age&Work השאירו פרטים ונשוב אליכם
3. רוב האנשים יודעים בדיוק מה הם מחפשים
לא מדויק.
כי גם אם אתם יודעים בוודאות מה אתם מחפשים, ההמלצה היא לעשות 'מפת דרכים' ולסגור בצורה ברורה מהם התפקידים הרלוונטיים לכם: ראשית לבחון מה עשית עד היום ולאן אפשר עוד לפתוח את זה ושנית לעשות בחירה מדויקת של התפקיד הבא.
כי ככה זה, לאנשים בני 28 יש מרווח טעות אבל לבני 50 כבר הרבה פחות.
היקף שכר, האיזון בין הבית לעבודה, המרחק הג"ג מהבית, טיבו של המנהל הישיר, יציבות הארגון – בסה"כ יש 42 פרמטרים לחיפוש עבודה וכדאי להכיר את כולם כדי לא לטעות בבחירה.
4. עבודה מחפשים במודעות דרושים
בהחלט לא.
יש היום בעולם למעלה מ-200 כלים, 'חפשני עבודה' אם תרצו, שיודעים למצוא משרות. העניין הוא שנדרשת פה חוכמת המונים, תמהיל מדויק ושונה לכל תפקיד. יש אתרי דרושים, יש רשתות חברתיות, יש הד האנטרים ויש נטוורקינג.

בפועל, לוקח 4 שבועות להגיע ליחס המרה של 1:10 כלומר על כל 10 פניות שלכם תצליחו להגיע לראיון אחד. הבשורה הטובה היא שאם עובדים בזה, אם לומדים לאורך התהליך – זה הולך ומשתפר. בעיקר ככל שמשתמשים בחוכמת המונים ובניסיון של אלפי מחפשי משרות לפניכם.
5. לכל אחד יש נטוורקינג
בהחלט לא נכון.
אמנם כולנו מכירים אנשים, אבל רובנו לא יודעים להפעיל נכון את המונח 'נטוורקינג' – בעיקר לא עם האנשים שאנחנו פחות מכירים.
בגדול, 17 אחוז מהאנשים שאנחנו מכירים שייכים למה שנקרא המעגל הראשון. 67 אחוז הם המעגל השני – אבל דווקא שם הסיכוי למצוא עבודה גדול יותר. היתר נמצאים במעגל השלישי.
נתון חשוב נוסף הוא של-70 אחוז מאתנו לא נעים לבקש עזרה.
חברים, אין לנו איך לומר זאת אחרת: רשת קשרים יעילה מונה מעל 250 קשרים, ולרובנו אין רשת קשרים ענפה עד כדי כך. בכל מקרה אין ספק כי ישיבה בבית אינה מייצרת קשרים.
לשבת במקום בו עוברים מאות אנשים בכל יום – כולל אנשי מקצוע ובהם מנהלי משאבי אנוש, פסיכולוגיות תעסוקתיות, מנטורים ועוד – זה דווקא כיוון לא רע לטוות קשרים.
מפגש ההיכרות המרתק המשיך לעוד שאלות מעניינות ומיתוסים כיד המלך כמו מה לעשות כשמפתיעים אותנו בראיון טלפוני, מה לענות בראיון לשאלה "מה את לא מספרת לי עלייך" ועוד.
המלצה שלנו: אם עברתם את גיל 40 ואתם מחפשים עבודה, אל תוותרו על מפגש היכרות פה ויפה שעה אחת קודם.