7 דברים שאולי לא ידעתם על אחד הכלים הכי חשובים היום בעולם העסקים
עובדה: במידה והחקירה נעשית באופן מקצועי, היא יכולה להוביל לאחת משתי אפשרויות: להפיל עסקה או דווקא לתת חיזוק להצלחתה.
אינפורמציה בעולם של פייק ניוז
אין ספק כי בעידן הטכנולוגי העכשווי, המאפשר נגישות אין סופית כמעט למידע, חלק מהנתונים אכן זמינים באינטרנט. יחד עם זאת, צריך לזכור כי ברשת ניתן לפרסם הכול ללא מגבלה ולכן לא בהכרח הנתונים המוצגים הם אמיתיים או מדויקים.
החל מבדיקת אשראי ללקוחות וכלה בכוח אדם
בעלי עסקים משתמשים היום בכלים שיש למודיעין העסקי להציע במספר רב של תחומים:
כשצריך לאתר מידע סמוי או מוסתר, על מנת להבין את האסטרטגיה של הצד השני בעת סכסוך עסקי, לאתר חייבים, ובכלל כשצריך לבדוק כל אדם או ישות עסקית שיש לנו עניין עסקי בה.
ומה אתם יודעים בכלל על חברות חוץ?!
מסתבר כי דווקא היום, כשחתימה על עסקאות גדולות מול חברות / לקוחות בחו"ל היא עניין שבשגרה, רצוי להפעיל עוד מקור מידע: לפני ביצוע עסקאות מיזוג, למשל, על מנת לבחון את השותפים החדשים, כמו גם לטובת בדיקת מוצרים מתחרים, או שירות הלקוחות של המתחרים.
איך תדעו שגם אתם צריכים?
אם יש לכם סימן שאלה מהותי (יותר או פחות) או כזה שמעיד על אי סדרים, גם כאשר מדובר במנהלים בכירים או לקוחות משמעותיים. אתם חושדים? תבדקו.
רגע, זה חוקי?
כל עוד עושים זאת במסגרת החוק אז בוודאי. לא מדובר על ריגול תעשייתי ויש להבדיל בין השניים. להיפך, חברות מהוגנות שפועלות ברישיון חוקר אף עובדות עם משטרת ישראל, על מנת להפנות אליה לחקירה מקרים שדורשים זאת.
לבחור נכון
קיימות בשוק לא מעט חברות מודיעין עסקי, רק שגם הרבה שרלטנים. חשוב לשכור אך ורק חוקרים פרטיים בעלי רישיון חוקר תקף ממשרד המשפטים ובעלי רקע מוכח בתחום. רבים מהחוקרים הללו, אגב, הם אנשים שעסקו בכך במסגרת שירותם הצבאי או בגופי מודיעין לאחר הצבא.
בשורה התחתונה
כמו תמיד כמעט, 'הזול הוא יקר'. שווה להשקיע מעט כסף ולבדוק לפני שמקבלים עובדים חדשים, שותפויות חדשות, מיזוגים או עבודה עם ספקים ולקוחות מחו"ל. אתם בדרך לפעולה עסקית גדולה? היא עלולה להסתיים במפח נפש והפסד של כסף רב? אז כנראה שזה שווה בדיקה. זה הוכיח את עצמו הרבה יותר ממה שנדמה לכם.