שינוי מקום עבודה – כל עוד אנחנו לא מרוצים מהמקום הנוכחי – יכול להיות בהחלט עניין מפתה.
תחשבו על זה: לקום בבוקר ולפתוח דף חדש במקום אחר, עם סביבת עבודה חדשה ואנשים שונים לחלוטין. אולם רצוי בהחלט לקחת בחשבון כי לצעד כזה חוברים גם לא מעט סיכונים ובראשם: כל המוניטין וההערכה שצברתם נחתכים באחת וצריך להתחיל לצבור אותם מחדש. אותו כנ"ל לגבי ביטחון, ידע לעיתים וכמובן קשרים חברתיים.
זו התלבטות, ואין להקל בה ראש. איך בכל זאת מחליטים? הנה 5 שאלות שעשויות לעזור:
1. מה אתם לא אוהבים בעבודה הנוכחית?
אם קשה לכם לשים את האצבע על העניין העיקרי שמפריע לכם במקום העבודה הנוכחי, אתם עלולים למצוא את עצמכם מהר מאד באותו מצב, על אף השינוי.
דמיינו את מקום העבודה החדש ועכשיו נסו לפענח ממה אתם שמחים שנפטרתם? מהמנהל הישיר? מהקולגות? הלקוחות? השכר? הלוקיישן? נסו להבין בדיוק מה מפריע, נסו לשנות, ואם לא הולך התחילו במהלך. רק זכרו שאין מקום מושלם.
2. לעומת זאת, מה טוב במקום העבודה הנוכחי?
כמו בעוד מקרים בחיים, אנחנו נוטים לתת לדברים הפחות טובים להשתלט ושוכחים את הטובים. קחו רגע ועשו עם עצמכם רשימת פלוסים הפעם, ואלה יכולים להיות שכר, מנהלים נערצים ללמוד מהם, קולגות שכיף להעביר איתם ימים שלמים, מיקום נוח ועוד.
3. מה אתם יודעים על מקום העבודה החדש?
מכירים את זה שלפני שעוברים לבית חדש הכי כדאי לדבר עם השכנים? באופן דומה, כניסה לאתר האינטרנט של מקום העבודה החדש או קריאת מאמרים כלליים על המקצוע החדש בו תרצו לעסוק – לא יתנו את התמונה המלאה.
זו תתקבל באופן בהיר הרבה יותר אם תשוחחו עם אנשים שעובדים שם או שעוסקים בתחום (אם שינוי הקריירה הוא גם שינוי כיוון). האתגרים, ההתנהלות היומיומית, החולשות והחוזקות – על כל אלה ידברו אנשים הרבה יותר מכל אתר.
4. עד כמה אתם נלהבים מהשינוי?
בדיוק כמו ששינוי מקום עבודה המונע על ידי כסף בלבד לא מספיק בדרך כלל כדי להסתער על מקום עבודה חדש, כך גם התחושה "כל מקום אחר עדיף". שינוי הוא לא דבר קל ורצוי לעשות אותו עם תשוקה גדולה ומחויבות פנימית מלאה לתהליך שהוא דורש.
5. עד כמה אתם מחפשים הזדמנות לשנות? גם את עצמכם..
שינוי מקום עבודה יכול לזמן לכם גם שינוי עמוק יותר וכדאי להיות מוכנים לכך אם יש לכם תחושה שהוא נדרש. נניח שאתם מקבלים השראה רבה מקולגה שנוהג ליזום הרבה, להשקיע בלי סוף ובכך מגדיל לעצמו את ההכנסה כמו גם את שביעות הרצון ממנו. נסו לקחת ממנו את עיקרי ההתנהלות ועברו איתן למקום החדש. גם אם יצא לכם שם של "מקטיני ראש", או וכחנים גדולים, זו הזדמנות לשנות.
אם אחרי כל הנקודות הללו עדיין בוער בכם רצון לשנות – כנראה שזה מה שכדאי לכם לעשות. אם, לעומת זאת, הצלחנו לעורר בכם סימני שאלה יכול להיות ששווה לכם לבדוק מה עוד אפשר לשנות במקום העבודה הנוכחי לפני שאתם ניגשים לצעד מורכב כמו שינוי שלו.