שוק מחפשי העבודה ברשת צפוף מאי פעם, כך אומרים יודעי דבר, ומולו – באופן מתבקש למדי – שוק מפרסמי המשרות. עד כמה עמוס שם? הנה תרגיל קטן בגוגל: הקישו את המילה 'חיפוש' ותראו מה קורה. לא, אין שם מחפשי אהבה וגם לא בית חדש. עבודה, חברים, אנשים מחפשים עבודה.
העניין הוא שחיפוש עבודה מצד אחד ופרסום המשרות מצד שני, מתקיימים כבר שנים באותם ערוצים עמוסים ונטולי בידול. הרי אין (כנראה) מי שלא מכיר את ערוצי הגיוס הקונבנציונאליים לכ"א באינטרנט: אתרי דרושים למיניהם, רשתות חברתיות (Linkedin, Facebook) או מערכות אוטומטיות כאלה ואחרות.
חסרונם הגדול של כל אלה (לצד, כאמור, היכולת המפוקפקת למדי ליצור בידול ובולטות), הוא העובדה שלא ניתן להעביר באמצעותם מסרים מורכבים (מעבר לתיאור משרה ודרישות). מסרים שגם יובילו להתאמה מדויקת וגם ימשכו את אותם מחפשי עבודה דווקא אליכם.
הרי בלחיצת כפתור פשוטה יכול כל אחד להעביר את קורות חייו לכל מאן דבעי. רק שמה שקורה כתוצאה מכך הוא מחלקות גיוס שמתמודדות עם מספר עצום של קורות חיים לא רלוונטיים שסינונם גוזל משאבים רבים. בחברת הייטק ממוצעת, למשל, מדובר על 30 אלף קו"ח ברבעון.
רוצים לשמוע עוד? דברו איתנו
ואחרי כל האמור לעיל, קבלו את הבשורה החדשה בתחום: Job Hunter, מגזין תוכן דיגטלי לגיוס כ"א.
תוכן בכלל, רק נדגיש פה בקצרה, הוא הכוכב העולה בשמי הפרסום הדיגיטלי. וזה לא מפתיע: מחקרי שוק מדברים על זה שקרוב למחצית מהגולשים בישראל (ובעולם אפילו יותר) משתמשים בחוסם פרסומות ואילו היתר סובלים מעיוורון פרסומי. כלומר לא משנה מה תקפיצו מולם, זה יהיה להם שקוף. ואכן, פרסום מבוסס תוכן צמח בשלוש השנים האחרונות בעשרות אחוזים. כלומר זה רק היה עניין של זמן שגם תחום הדרושים יגיע לתוכן. והנה זה הגיע.
התוכן ב-Job Hunter – כתבות / ראיונות / מחקרים / טסטמוניאלס – מקודם ברשת כקמפיין דרושים לקהל הרלוונטי בפלטפורמות התוכן טאבולה, אאוטבריין ופייסבוק. קהל היעד הוא מחפשי עבודה מצד אחד, וחברות וארגונים המחפשים עובדים מצד שני (=מעגל ראשון) ומתלבטים למיניהם שבוחנים אפשרות של שינוי קריירה (=מעגל שני).
ורק עוד משפט אחרון לסיום: כוחה של פלטפורמת תוכן ייעודית מצוי בעובדה הפשוטה שמתרכזים בה כל המתעניינים באותו תחום, כי ההצלחה של פרסום מבוסס תוכן תלויה במפגש שלו עם קהל המטרה. איך יודעים איפה הוא? יודעים. יש אנשים שזו העבודה שלהם.