פגשנו לקפה את יעל, מנטורית שעד לא מכבר כיהנה כמנכ"לית של משרד פרסום והחליטה להפוך את הפיתוח האישי לתחום העיסוק העיקרי שלה.
מנטורינג, או אם תרצו אימון ופיתוח אישי, הוא אחד התחומים הרותחים היום בקרב אנשי ניהול רבים. למעשה, מדובר בסינרגיה של אימון (קאוצ'ינג) ופיתוח אישי, אבל בשילוב עם יעוץ מקצועי רלוונטי.
יעל, שליוותה עד כה עשרות מנהלות ומנהלים מוסיפה עוד להגדרה ואומרת שמנטורינג מבוסס על התובנה שחכם לומד מניסיונם של אחרים.
מה הוביל אותך לעסוק בתחום?
"כיהנתי כמנכ"לית של משרד פרסום זמן רב, ולאורך השנים הרגשתי שהחלק שאני הכי נהנית ממנו הוא לפתח ולהכשיר מנהלים. לימים, גמלה בליבי ההחלטה להפוך את זה לתחום העיסוק העיקרי שלי. למדתי אימון אישי כדי להתמקצע והתחלתי לעבוד עם מנהלים, בעיקר של משרדי פרסום".
אילו תכונות בך, להערכתך, הופכות אותך לטובה במה שאת עושה?
"יכולת הקשבה, אהבת וקבלת האחר ללא שיפוטיות וניסיון אישי ומקצועי".
את סיפורי ההצלחה, לדבריה, היא משאירה ללקוחות שלה לספר, אבל מבקשת דווקא לציין מקרה שריגש אותה במיוחד:
"אחד המנהלים איתו עבדתי עמד על סף פיטורין ונכנס עקב כך לסחרור גרוע של ניסיון לרצות את המנהל הישיר שלו, את הלקוחות ואף את העובדים. אחרי מספר פגישות הוא הבין שהיכולת לשנות את תנועת הסחרור מצויה בידיו. היום – ולא הרבה זמן אחרי – הוא עצמו בעלים ושותף במשרד העוסק בתחום הפרסום. סיפורים מרגשים אחרים הם של אנשים שתוך כדי תהליך מבינים את היעוד שלהם. בכל פעם שאדם מתקרב לעצמו ומדייק את עצמו זה מרגש מחדש".
למי היית ממליצה לפנות למנטורינג?
"לכל אדם שמחפש להתפתח ולצמוח. במיוחד למנהלים צעירים וחסרי ניסיון".
השתכנעתי. אבל מה הכי חשוב כשבוחרים מנטור?
"כימיה. חיבור אישי. לפני כמה שנים ערכו מחקר מאוד מעניין באחת האוניברסיטאות המובילות בארה״ב. סקרו במסגרתו למעלה מ-500 אנשים שעברו טיפולים מכל מגוון הקשת הטיפולית: מפסיכולוגיה קלאסית-פסיכואנליטית של פרויד ועד סוגים שונים של טיפולי ניו אייג׳, וזאת במטרה לבחון מהי שיטת הטיפול האפקטיבית ביותר. המסקנות היו חד משמעיות:
- אין שיטת טיפול אחת אפקטיבית ביותר.
- מה שיוצר את האפקטיביות זה החיבור והכימיה בין המטפל למטופל.
ואכן, כך גם עם מנטור מקצועי".
עצה שלך שנכונה כמעט תמיד לכל אחד?
"הסוד להיות מנהלים מצוינים טמון ביכולת להקשיב ולשאול את השאלות הנכונות. החזיקו צוות שמעשיר אתכם אישית ומקצועית. אל תגידו להם מה לעשות. שאלו אותם מה הם מציעים. מנהל מצוין צריך חזון: לדעת לאן הוא רוצה להוביל ולאן הוא רוצה להגיע. ואז, לדעת לחבר את המנהלים והעובדים למטרה ומשם רק לדייק אותם באיך להגיע אליה".